Plebiscyt - przepisy, które zawsze się udają

Kuchnia włoska. Gotowanie krok po kroku

Jeżeli sądzisz, że wszystkie książki kucharskie są takie same, a każdy przepis można znaleźć w internecie, jesteś w błędzie...

„Kuchnia włoska" z serii „Gotowanie krok po kroku", to książka, dzięki której gotowanie z codziennego obowiązku przerodzi się w prawdziwą sztukę i wielką przyjemność. Przygotowanie każdego przepisu zostało nie tylko krok po kroku dokładnie opisane, lecz także przedstawione na efektownych, kolorowych fotografiach, które rozwiążą kuchenne dylematy typu: co to znaczy „w drobną kostkę", „na gładką masę", albo „a właściwie to jak wyglądają kapary"?

Dania kuchni włoskiej są łatwe do przyrządzenia, naturalne, zdrowe i pełne różnorodnych smaków. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. W książce zawarto wskazówki podpowiadające w jaki sposób przygotować danie będące prawdziwą ucztą, np. pieczone warzywa, makarony, peperonatę czy caponatę. Są tu także przepisy na proste dania, których nie mieliście dotąd odwagi wykonać, jak risotto czy lasagne. Teraz nie będą już skrywać przed Wami żadnych tajemnic! Przygotowywanie niektórych potraw, takich jak panzanella, czy innych przekąsek do aperitifu może przemienić się w nie lada przygodę, zwłaszcza jeśli będziecie je wykonywać w doborowym towarzystwie.

„Gotowanie krok po kroku. Kuchnia włoska" to doskonały prezent zarówno dla tych, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z gotowaniem, jak i dla bardziej zaawansowanych miłośników kuchennych eksperymentów. Pierwszym na pewno spodoba się szczegółowość, prostota i jasność każdego przepisu, drudzy odnajdą w książce pomysły na nowe warianty tradycyjnych potraw kuchni śródziemnomorskiej.

Wydawnictwo RM
ISBN 978-83-7773-407-0
Format 192x238
Stron 192

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

>60 min
1
Śniadania Pasta z bobu

Mój mąż uwielbia ugotowany bób w osolonej wodzie z dodatkiem ząbków czosnku....

Odsłon: 88

15 min
1
>60 min
0
Dania główne Tarta z cukinią i bundzem

Tarta orkiszowa z bundzem, cukinią i szpinakiem. Bundz to góralski ser z mlek...

Odsłon: 59

60 min
3
60 min
4

Polecane artykuły

Informacje Uprawiasz sport? Sprawdź, jakie suplementy diety warto stosować

Regularne uprawianie różnych dyscyplin sportowych, nawet rekreacyjne, sprawia, że organizm wykazuje zwiększone zapotrzebowanie na wiele mikro i mak...

0
Informacje Ekspresowe ciasta z kilku składników. Poznaj sprawdzone przepisy na tanie wypieki

Stale rosnące ceny skłaniają Polaków do poszukiwania oszczędności. Jednym ze sposobów jest rozsądne planowanie budżetu oraz przygotowywanie dań z s...

10
Wideo Stek z bakłażana z orzeszkami pinii, dymką i jogurtowym sosem

Tak przygotowanego bakłażana jeszcze nie jadłeś! Jest kremowy, aromatyczny, a dodatek orzeszków pinii, cebulki dymki i sosu jogurtowego doskonale d...

0
Informacje Czym zastąpić masło w cieście?

Masło to jeden z podstawowych składników tradycyjnych deserów. Ostatnio coraz więcej osób używa jednak zdrowszych zamienników tego tłuszczu, równie...

0