Do góry

Desery Przepis na:

Ambasador z galaretkami

Ambasador z galaretkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 147

Dodano:

Odsłon: 4308

Poprostu palce lizać

Składniki

  • Biszkopt: 5jaj
  • 1/2szkl. Mąki pszennej
  • 1szkl. Cukru
  • 1budyń śmietankowy
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa cytrynowo-serowa
  • 0,5l. Kremówki 30proc.
  • 1/2szkl. Cukru pudru
  • 1galaretka cytrynowa
  • 250g zmielonego białego twarożku
  • 1galaretka czerwona, żółta, niebieska
  • Dodatkowo:
  • Kolorowe wiórki kokosowe
  • Woda gazowana
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywno. Dodać cukier i żółtka, a następnie sypkie produkty. Wymieszac ręcznie. Piec 30min w 175C. Po upieczeniu biszkopt przecinamy na pół i nasączamy wodą gazowaną.

  2. Galaretki każdą w osobnym pojemniku rozpuszczamy w 1, 5szkl gorącej wody. Zostawiamy do całkowitego stężenia. A następnie kroimy w średnie kosteczki. Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier puder oraz zmielony ser, zmiksuj. Zostaw 4lyzki na posmarowanie gory. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1/2szkl gorącej wody, zostawiamy do lekkiego stężenia i łączymy z masą. Na koniec wrzucamy kostki wszystkich galaretek, wymieszać ręcznie. Wylać na biszkopt i przykryć 2częścią biszkoptu. Górę ciasta Posmarować masą i posypać kolorowymi wiórkami. Schłodzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń