Do góry

Dania główne Przepis na:

Azjatyckie Tagliatelle z polędwicą wieprzową.

Azjatyckie Tagliatelle z polędwicą wieprzową.

Autor:

Przepisów i artykułów: 425 Ocena: 7136

Dodano:

Odsłon: 1249

Dziś kuchnie przejął mąż,przygotował danie z mojej ostatniej zdobycznej książki,wyszło pycha,polecam :-)

Składniki

  • paczka makaronu tagliatelle
  • polędwiczka wieprzowa
  • 2 duże marchewki
  • 1 por
  • 2 czerwone cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 pieczarek
  • 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • 3 łyżki cukru
  • pieprz
  • przyprawa do wieprzowiny
  • cebula dymka i bazylia do dekoracji
  • 3-4 łyżki oleju
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu,polędwicę kroimy w słupki,skrapiamy olejem i przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny.
    Cebulę i czosnek siekamy w kosteczkę,marchew w słupki a pora i pieczarki w plasterki.
    Na rozgrzaną mocno patelnie,wlewamy odrobinę oleju,,następnie wrzucamy mięso oraz warzywa.Mieszamy aż lekko się zarumienią.
    Dodajemy sos sojowy,cukier i odparowujemy.Dodajemy makaron,i posypujemy bazylią oraz cebulą dymką.

    Danie można przygotować z wołowiną lub kurczakiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń