Do góry

Desery Przepis na:

Ciasteczka z powidłami

Ciasteczka z powidłami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 16891

Łatwe i pyszne:)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Twaróg zemleć. Wszystkie składniki razem wymieszać i zagnieść. Wstawić na dowolny czas do lodówki. Rozwałkować na grubość ok. 0,3 cm a następnie wycinać (np. radełkiem) kwadraty (ok.6x6 cm). Na środku każdego kłaść powidła a następnie skleić dwa przeciwległe rogi.Upiec na złoty kolor w temp ok. 200 st.C.

  2. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze gorące ciasteczka posmarować lukrem przygotowanym z wody i cukru pudru. I zajadać...;-) SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Prrromyczek24 02 marca 2012 Przepis rewelacyjny.Właśnie zrobiłam i już nie ma.Następnym razem podwójna porcja no i mniej marmolady bo były za słodkie lukier nie był już potrzebny.Robi się szybko i łatwo a smakuje pysznie.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

duszka16 18 listopada 2011 Ja również bardzo dziękuję za super przepis. Bardzo wszystkim smakują bo są pyszne. Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 09 kwietnia 2011 Zrobione!!! polecam! PYCHA!, dzieki za wspanialy przepis, pozdrawiam z N.Jorku

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 09 kwietnia 2011 pycha,zrobione, z powidlem sliwkowym i z sliwka kalifornijska, ale rogaliki zakrecilam serdeczne dzieki za ten przepis pozdrawiam z N.Jorku

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

LenaMS 31 stycznia 2011 Ja również dość często robię te ciasteczka, ale dodaję twaróg "wiaderkowy". Nadzienie najlepsze w świecie - plastry jabłka lub nutellę (ale wtedy robię dobrze sklejone kieszonki,żeby nie wypłynęła. Mnnniammm!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 30 stycznia 2011 Takim ciastkom na pewno nikt się nie oprze :) i tak jak babciaaneczka polecam użyć masła :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 30 stycznia 2011 Świetny przepis, ale ja zawsze do ciasta daję "prawdziwe masło", a nie margarynę. Spróbuj, a na pewno
wyczujesz różnicę w smaku. Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

meja99 30 stycznia 2011 Dziękuję za miłe komentarze. Naprawdę niewiele pracy , a łasuchowania mnóstwo;-) Polecam.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

meja99 30 stycznia 2011 Dziękuję za miłe komentarze:-) Naprawdę niewiele pracy i mnóstwo łasuchowania;-) Polecam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 30 stycznia 2011 same pysznosci ,,,,,,,,,dodaję do ulubionych

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń