Do góry

Desery Przepis na:

ciasto z gruszkami

ciasto z gruszkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 135

Dodano:

Odsłon: 11239

Szybkie ciacho ,a jaki smak :)

Składniki

  • maka, 4 szkl.
  • Jaja, 7
  • margaryna, 1 kostka
  • cukier, 1 i 1/2 szkl.
  • cukier waniliowy, 2 op.
  • kruszonka ;
  • maka ,cukier ,margaryna , surowe żółtko
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na gładką i puszystą konsystencję

  2. Stopniowo dodajemy po jednym jajku dalej ucierając .

  3. Nastepnie stopniowo dodajemy mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia ( 2 łyżeczki ).Ciasto wylewamy na blachę układamy gruszki i posypujemy kruszonką .

  4. Dla ciekawostki ,ja smaruję tylko dno brytfanki tłuszczem i posypuję bułką tartą .Boków nie smaruję niczym i ciasto lepiej rośnie.

  5. Należy piec w temp.175 *C ok. godziny .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

MelodiaSmaku 17 stycznia 2013 Świetnie rozumiem Twoją wypowiedź Nukleon, brak argumentów to nie fajna sprawa i jakoś trzeba go ukryć.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MelodiaSmaku 17 stycznia 2013 Nie jestem niczyim klonem, przepisów brak bo konto świeże, z resztą jak widzę Twoje konto Mała-black nowe nie jest a przepisów również brak. A tak dla wyjaśnienia, wiem więcej o ciastach niż Ty i o kruszonce więcej niż nukleon. Z zamiłowania, zawodu i wykształcenia jestem cukiernikiem. Więc powtarzam, że jajko do kruszonki sprawia, że kruszonka przestaje być kruszonką.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nukleon 16 stycznia 2013 Mala-black już dawno nie czytam wypocin klonów.Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mala_black 16 stycznia 2013 Kompletną bzdurą jest ciągłe zakładanie nowych nicków melodiosmaku ,by tylko móc dokopać !
Mało widac wiesz o pieczeniu ,bo można kruszonkę zrobić i z jajkiem i bez .
Nukleonku nie przejmuj się tymi klonami ,taka ich mściwa natura ,pozdrawiam .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

MelodiaSmaku 16 stycznia 2013 Jajko do kruszonki to jakaś kompletna bzdura

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mala_black 21 września 2012 elżbieta ,ty doświadczona kucharka i nie wiesz tego ,po co dodaje się żółtko do kruszonki ?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

elzbieta8960 21 września 2012 Widze ze przepis kolejny raz edytowalas . Zadam wiec jeszcze raz pytanie: w jakim celu do kruszonki dodaje sie surowe zoltko ? Moze tym razem doczekam sie odpowiedzi a nie robienia ze mnie idiotki.Zaznaczam ze smaku i wykonania ciasta nie kwestionuje.Ciekawa jestem tylko celu dodania surowego zoltka do kruszonki.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Zazula1 19 września 2012 Widzę,że ,,zadymiary"znienawidzone na innych forach,wyszły z norek i ryją u Ciebie,to typowe dla nich...widać,że jest celem w ich życiu...,,dokopywać innym"Ż A Ł O S N E...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rosse 19 września 2012 Przepis bardzo fajny,proste i pyszne ciasto:)Daję piątkę:)Nukleonek nie przejmuj się tymi niepoważnymi wpisami,wstawiasz ciekawe przepisy i tak trzymaj:)lepiej odpuścić i nie reagować na zaczepki,bo to ktoś ma problem a nie Ty.Miłego dnia:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń