Do góry

Dania główne Przepis na:

Ciecierzyca po bretońsku-szybki obiad

Ciecierzyca po bretońsku-szybki obiad

Autor:

Przepisów i artykułów: 295 Ocena: 7223

Dodano:

Odsłon: 436

Ciecierzyca po bretońsku....bo jakoś tak mnie naszło,pysznie wyszło,jak dla mnie zdecydowanie lepie niż z fasolą,do tego gotowe w 20 min ....polecam

Składniki

  • 3 puszki cieciorki
  • 4 kiełbaski
  • 2 cebule
  • 500 ml przecieru pomidorowego(passaty pomidorowa)
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 liść laurowy
  • 2 ziela angielskie
  • 1-2 łyżki majeranku
  • łyżeczka papryki słodkiej
  • łyżeczka papryki wędzonej papryka
  • ostra do smaku
  • sól,pieprz
  • 2-3 łyżki oleju
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w kostkę ,podsmażamy na oleju razem z kiełbaską pokrojoną półplasterki,liściem laurowym i zielem angielskim.
    Jak się przyrumienią,wlewamy przecier,dodajemy odsączoną z zalewy cieciorkę i resztę składników.
    doprawiamy do smaku solą i pieprzem ,jak jest za gęste to dolewamy trochę przegotowanej wody.Gotujemy ok 10 min ,wyłączamy
    i gotowe!!Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 14 marca To lubią tygrysy, a właściwie lwy ;) Pycha, mniam, mniam :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

SprytnaChochla 14 marca Właśnie myślałam o tym jak przerobić ciecierzycę! Twoja wersja zapowiada się pysznie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń