Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowana papryka

Faszerowana papryka

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 59

Dodano:

Odsłon: 4138

Pieczona faszerowana papryka

Składniki

  • 500 dag mięsa mielonego z indyka
  • 320 dag mieszanki warzyw na patelnie
  • 4 papryki
  • sok z cytryny
  • papryka ostra w proszku
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawa Knorr Spaghetii bolognese
  • starty ser żółty
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Z papryk usunąć gniazda

    2. Mięso mielone podsmażyć chwilkę na patelni, skropić sokiem z cytryny, dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek

    3. Farsz zalać trochę wodą i dodać Knorr Spaghetti Bolognese

    4. Wszystko dokładnie wymieszać

    5. Tak przygotowanym farszem wypełnić paprykę.

    6. Piec w temp. 200 st. przez ok 45 min.

    7. Ok 15 min przed końcem posypać farsz startym serem żółtym

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń