Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z botwinką

Kotlety mielone z botwinką

Autor:

Przepisów i artykułów: 462 Ocena: 9332

Dodano:

Odsłon: 2385

Kotlety mielone z botwinką

Składniki

  • 500 g mielonej wieprzowiny
  • pół pęczka botwinki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kajzerka
  • pół szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 1 płaska łyżka majeranku
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Kajzerkę rozdrabniamy i zamaczamy w mleku na 10 minut. Do mięsa wrzucamy odciśniętą bułkę, rozdrobniony czosnek, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, jajko, przyprawy, wszystko dokładnie wyrabiamy i odstawiamy na pół godziny. Botwinkę dokładnie myjemy i szatkujemy (razem z liśćmi). Do mięsa dodajemy botwinkę, mieszamy. Formujemy kotlety i smażymy na wolnym ogniu, około 5 minut z każdej strony, do zrumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 29 kwietnia 2017 Przez te wszystkie lawinowe posty, nie zauważyłem tego :( Ale teraz nadrabiam ;) w kuchni...będzie pysznie, wiem to <3

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

sereberko80 25 kwietnia 2017 super pomysł z tą botwinką, do spróbowania :-)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 25 kwietnia 2017 Ten dodatek botwinki to wspaniały pomysł. Kradnę i wkrótce zrobię.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 24 kwietnia 2017 czego byśmy nie dodali do mielonego to zawsze będzie smakowało :) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń