Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z soczewicą i majonezem

Kotlety mielone z soczewicą i majonezem

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1029

Dodano:

Odsłon: 7225

Tradycyjne kotlety mielone z dodatkiem soczewicy konserwowej i majonezu. Polecam z ulubionymi dodatkami.

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 2 jajka,
  • 3 łyzki bułki tarej,
  • 2 łyżki majonezu,
  • puszka soczewicy konserwowej (400g),
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżka ziół prowansalskich.
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do mięsa dodajemy jajka, bułkę tartą, przyprawy i majonez. Soczewicę odsączamy z wody i dodajemy do pozostałych składników. Dokładnie mieszamy.

    Na patelni rozgrzewamy olej.

    Z mięsa formujemy kuleczki wielkości większej mandarynki. Aby mięso lepiej się formowało zwilżamy dłonie w wodzie.

    Smażymy na rozgrzamym oleju z każdej strony na złoto.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń