Do góry

Desery Przepis na:

Lemingtony, Kudłacze, Kokosanki

Lemingtony, Kudłacze, Kokosanki

Autor:

Przepisów i artykułów: 440 Ocena: 7655

Dodano:

Odsłon: 6783

Nazwy są różne,ale smak zawsze jeden,uwielbiam je :-)

Składniki

  • 3 jajka
  • 15 łyżek cukru
  • 15 łyżek mąki pszennej
  • 15 łyżek oleju
  • 15 łyżek mleka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Polewa:
  • 125 g Kasi
  • 200 ml śmietany 18 %
  • 10 łyżek cukru
  • 3 łyżki kakao
  • Dodatkowo:
  • 200 g wiórek kokosowych
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę,cały czas mieszając dodawać olej,mleko,mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.Blaszkę 22 x 33 cm wyłożyć papierem do pieczenia,wylać ciasto na blaszkę i piec w temp. 190 C ok.30 min.,po upieczeniu wystudzić pokroić na prostokąty.
    Do rondla wlać śmietanę,wrzucić masło,wsypać cukier i kakao,zagotować mieszając.
    Biszkopty nabijać na widelec i zanurzać w polewie,obtaczać w wiórkach kokosowych.
    Najlepsze gdy przez noc postoją w lodówce:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń