Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka marynowana

Papryka marynowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 392

Dodano:

Odsłon: 2754

Doskonała jako dodatek do kanapek lub jako samodzielna przekąska.

Składniki

  • Papryka-dowolna ilość
  • 3,5szklanki wody
  • 3/4 szklanki octu 10%
  • 3/4szklanki cukru
  • 1 łyżka soli
  • Kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • Olej
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć,usunąć pestki i pokroić na kawałki.

  2. Składniki zalewy połączyć i zagotować. Przestudzić.

  3. Paprykę układać ciasno w słoikach, zalać zalewą. Do każdego słoika wlać łyżkę oleju. Składniki dobrze zakręcić. Pasteryzować 8 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń