Do góry

Dodatki Przepis na:

Pasta rybna na chleb.

Pasta rybna na chleb.

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 415

Dodano:

Odsłon: 3683

Bardzo smaczna pasta rybna na chleb.

Składniki

  • makrela wędzona 1 szt.
  • jajko kurze 2 szt.
  • szczypior 1 pęczek
  • majonez 1 łyżeczka
  • musztarda 1 łyżeczka
  • papryka ostra 1/3 małej łyżeczki
  • rzodkiewka 2 szt.
  • żurawina mrożona 6 szt.
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rybę obieramy z ości, szczypior drobno kroimy, ugotowane jajka na twardo kroimy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w miseczce, dodajemy majonez, musztardę i ostrą paprykę. Mieszamy lekko zgniatając wszystkie składniki widelcem.

  2. Dobrze wymieszane składniki przekładamy do nowej miseczki. Z rzodkiewek robimy dekorację w postaci kwiatka, środek kwiatka robimy z żurawiny, pozostałe żurawiny układamy po obwodzie miseczki. Pastę wstawiamy do lodówki na 30-40 minut, żeby składniki przeszły smakami. Po tym czasie smarujemy kromki chleba pastą i konsumujemy.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń