Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z czosnkiem niedźwiedzim

Pieczeń z czosnkiem niedźwiedzim

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 1014

Dodano:

Odsłon: 5405

Smaczna pieczeń która smakuje a ciepło jak i na zimno. Czosnek niedźwiedzi nadaje fajnego smaczku pieczeni.

Składniki

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo - wołowego,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki kaszy manny,
  • 2 łyżki czosnku niedżwiedziego,
  • sól i pieprz do smaku,
  • otręby do obsypania blaszki,
  • tłuszcz ( u mnie olej) do nasmarowania blaszki.
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso mielone przekładamy do miski.

    Dodajemy rozkłócone jajka, przyprawy i kaszę manną.

    Mieszamy dokładnie masę.

    Blaszkę smarujemy tłuszczem, posypujemy otrębami pszennymi.

    Wykładamy mięso na blaszkę.

    Mięso smakujemy lekko olejem.

    Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.

    Pieczeń podajemy na ciepło lub na zimno.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bietka1964 10 marca Jestesmy po konsumpcji -bardzo szybki przepis do przygotowania i smaczny.Robot wymieszał mięso i siup do piekarnika.Dodałam suszone pomidory -kilka sztuk siekane oraz starkowaną 1 marchew.Dobry na ciepło jak i na kanapki-zawsze to jakaś odskocznia.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń