Do góry

Dania główne Przepis na:

Polędwiczka cielęca z nutą z herbaty na cytrusowym carpaccio

Polędwiczka cielęca z nutą z herbaty na cytrusowym carpaccio

Autor: IrvingTea

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 19

Dodano: 16.09.2010

Odsłon: 2439

świetny pomysł na cielęcinę z odrobiną cytrusów i szlachetnej herbaty :)

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Polędwiczki cielęce, natrzeć dokładnie herbatą, oprószyć solą, pieprzem, odstawić na 12 godz. w chłodnie miejsce.

  2. Następnie podsmażyć na mocno rozgrzanej patelni i wstawić na 15 min do pieca w temp. 140 st.

  3. Owoce pokroić w cienkie plastry, podsmażyć delikatnie na maśle lub przyrządzić na grillu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

myszkapoolna 25 lutego 2011 co nie widzisz że ser ricotta jest na owocach hehehehe

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń