Desery Przepis na:
racuszki na zsiadłym mleku

Składniki
- zsiadłe mleko, 3 szklanki
- jabłka, 4 sztuki
- cukier waniliowy, 1 sztuka
- mąka, 2- 3 szklanki
- jajka, 4 sztuki
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
jabłka obrac pokroic w kostkę lub ztarkowac na tarce o grubych oczkach zsiadłe mleko zmieszaż z jajkami cukrem waniliowym, mąka jeżeli będzie ciasto za rzadkie to można dodac mąkę dokładnie wymieszac na końcu dac jabłka piec na patelni z olejem
Komentarze do przepisu (2)

papuga 16 sierpnia 2008Zgłoś do usunięcia
można a nawet można dodac sam cynamon jeżeli go się lubi tylko trzeba pamiętac żeby ciasto było gęste jak kwaśna śmietana0 Kto głosował? | Odpowiedz

gkasiag 14 sierpnia 2008Zgłoś do usunięcia
a można też zrobić bez jabłek? jadłam w Tunezji racuszki bez jabłek i były bardzo dobre.0 Kto głosował? | Odpowiedz