Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryba pieczona z czosnkiem w sosie pomidorowym.

Ryba pieczona z czosnkiem w sosie pomidorowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 217

Dodano:

Odsłon: 16614

Pychotka Dla tych Co Patrzą Na kalorie. :) Niestety na razie nie mam zdjęcia. Musze poszukać na aparacie. :)

Składniki

  • filety z morskiej ryby, 4 podłużne
  • cebule, 2 duże
  • czosnku, 3 ząbki
  • koncentratu pomidorowego, 2 łyżki
  • pikantnego keczupu, 2 łyżki
  • oleju, 2 łyżki
  • posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki
  • mąka do panierowania
  • sok z jednej cytryny
  • sól i pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety rybne solimy i pieprzymy oraz polewamy z obu stron sokiem z cytryny, a następnie panierujemy w mące.

  2. Obtoczone filety w mące układamy na wyłożoną folią aluminiową brytfankę.Ryby posypujemy cebulą poszatkowaną z czosnkiem i wymieszaną z posiekana natką pietruszki.Cebula, czosnek i natka pietruszki. Na końcu polewamy ryby olejem połączonym z przecierem pomidorowym i keczupem. Olej z przecierem i keczupem. Ryby przed pieczeniem..Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200''''C na 20-30 minut. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem i sezonową surówką. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Agunkaa 09 maja 2010 No,no calkiem niezla ta rybka,ja akurat zaczynam sezon polowow to na pewno skorzystam,do ulubionych.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń