Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka pieczarkowo-brokułowa

Sałatka pieczarkowo-brokułowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 15

Dodano:

Odsłon: 2586

smaczne,łatwe

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. pieczarki umyć,pokroić kazdą na 4-6 części,skropić sokiem z cytryny

  2. brokuł obgotować w wodzie osolonej z łyżką cukru odrobiną soku z cytryny,ma być NIErozgotowany , wyjąć przełozyc do miski z lodowatą wodą

  3. połączyc pieczarki , brokuły(odsączone z wody), posiekaną jasną część pora, koper i kapary z zalewy i sos.

  4. Odstawić na min.2 h , ale najlepsza na nastepny dzień.

  5. Sosik: jogurt + łyżka majonezu+sos słodko -kwaśny, musi być kwaskowaty,lekko ostry i słodki ( słodycz prawie niewyczuwalna)

  6. Rada: por posiekać , posolić,odczekać i wygnieść (mozna rękoma) , ma być miekki.

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: pieczraki

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń