Do góry

Desery Przepis na:

SZARLOTKA

SZARLOTKA

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 1758

ciasto stosunkowo tanie,z kazdym dniem nabiera smaku...

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. podane skladniki,posiekaj (najlepiej tasakiem) kiedy skladniki, dostatecznie sie polacza, uformuj z ciasta walek i wstaw na godzine do lodowki (ja klade do zamrazalnika) W tym czasie przygotuj jablka ( ja daje wlasnorecznie zrobiony dzem z jablek) np. 2 sloiczki lub usmarzyc 1kg. jablek z dodatkiem cukru, wg. upodobania co do slodkosci i w zaleznosc od gatunku jablek. Ciasto podziel na dwie czesci ,rozwalkuj... jedna czesc wluz do blachy, posyp ciasto odrobina bulki tartej lub kaszy mannej, wyloz na nie mase jablkowa, przykryj druga czescia ciasta, posyp grubym cukrem, piecz 40-50 min. w dobrze rozgrzanym piekarniku. Po ostudzeniu mozna polukrowac.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń