Do góry

Dania główne Przepis na:

Szarpana wieprzowina

Szarpana wieprzowina

Autor:

Przepisów i artykułów: 455 Ocena: 8929

Dodano:

Odsłon: 3952

Szarpana wieprzowina

Składniki

  • 2 kg łopatki wieprzowej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej wędzonej
  • 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 2 łyżki sosu Worcester
  • 2 łyżki octu winnego
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżeczki miodu
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i nacieramy nimi mięso. Wkładamy do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 100 stopi. Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, przykrywamy folią aluminiowa i pieczemy 12 godzin. Najlepiej jest piec mięso w nocy. Ostatnie 30 minut można piec bez przykrycia (w nieco wyższej temperaturze), wtedy się ładnie przyrumieni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Patra1 28 lutego 2015 a możesz napisać dlaczego aż 12 godzin? to się nie spali?

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń