Do góry

Dania główne Przepis na:

Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 11

Dodano:

Odsłon: 412

Pyszne soczyste "kotlety" po wiedeńsku przygotowane z "szynki wieprzowej"

Składniki

  • mięso na kotlety
  • sól, pieprz
  • 3 jajka
  • mąka
  • Bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. * Kotlety solimy, pieprzymy i tłuczemy z obu stron

    * Jajka wzbijamy widelcem ze szczyptą soli

    * Przygotowujemy mąkę i bułkę tartą do panierki

  2. * w pierwszej kolejności obtaczamy kotlety w mące, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej

  3. * tak przygotowane kotlety smażymy w głębokim, gorącym tłuszczu na złocisty kolor

  4. * serwujemy originalnie z sałatką ziemniaczaną.

    *optymalnie można skropić sokiem z cytryny

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń