Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety z Piersi Kurczaka w Podwójnej Panierce.

Kotlety z Piersi Kurczaka w Podwójnej Panierce.

Autor:

Przepisów i artykułów: 491 Ocena: 8903

Dodano:

Odsłon: 8376

Kotlet w podwójnej panierce zawsze super się sprawdza na weekendowy obiad.

Składniki

  • podwójna pierś z kurczaka
  • sól i pieprz
  • ulubiona przyprawa do drobiu
  • mąka pszenna
  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety umyć osuszyć,przeciąć wzdłuż na pół.Każdą z połówek przykryć folią spożywczą lub woreczkiem śniadaniowym i rozbić tłuczkiem,zdjąć folię przyprawić solą i pieprzem,ulubioną przyprawą do drobiu z obu stron,następnie panierować w mące,jajku roztrzepanym z solą i pieprzem,w bułce tartej,w jajku i jeszcze raz w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju,na średnim ogniu z obu stron na rumiano.
    Układać na płaskim talerzu i przykryć głębokim,żeby były miękkie i soczyste za nim ugotują się ziemniaki.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń