Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś pieczony z imbirem i pomarańczami

Przepis dnia 2016-12-21
Łosoś pieczony z imbirem i pomarańczami

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 10924

Dodano:

Odsłon: 6400

Łosoś pieczony z imbirem i pomarańczami

Składniki

  • 300 g łososia
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka startego świeżego imbiru
  • parę plasterków pomarańczy
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś pieczony z imbirem i pomarańczami

Przygotowanie

  1. Czosnek kroimy w cienkie plasterki. Łososia myjemy, osuszamy, nacieramy imbirem, czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy na godzinę. Pieczemy (skórą do dołu) w piekarniku w 200 stopniach około 20 minut. Można piec w pergaminie lub w naczyniu żaroodpornym. U mnie skończyło się na pergaminie w naczyniu żaroodpornym :). Przed pieczeniem, rybę skrapiamy odrobiną oleju i nakładamy na nią plasterki pomarańczy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń