Do góry

Dania główne Przepis na:

Schabowy z ziemniakami i buraczkami

Schabowy z ziemniakami i buraczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 58 Ocena: 913

Dodano:

Odsłon: 1846

Tradycyjny kotlet schabowy, podany z ziemniakami i buraczkami ćwikłowymi.

Składniki

  • schab wieprzowy 2 plastry
  • kurze jajko 1 - 2 szt.
  • Bułka tarta
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
  • ziemniaki 6 szt.
  • ugotowany, starty burak 1 szt.
  • cebula połowa
1-2 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Schabowy z ziemniakami i buraczkami

Przygotowanie

  1. Buraczki:

    Na rozgrzanym tłuszczu smażymy starte ugotowane buraczki z drobno posiekaną cebulą, doprawione solą i pieprzem do smaku.

  2. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Tak przygotowane plastry schabu układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażonego kotleta podajemy z ziemniakami i buraczkami.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń