Do góry

Desery Przepis na:

Budyń czekoladowy

Budyń czekoladowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 10197

Dodano:

Odsłon: 4389

Budyń czekoladowy

Składniki

  • 400 ml mleka
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru waniliowego
  • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
  • 5 kostek gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka masła
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do 300 ml mleka dodajemy masło, podgrzewamy. W misce ucieramy żółtka z cukrem, później dodajemy mąkę i resztę mleka, dokładnie mieszamy. Do gotującego mleka powoli wlewamy zawartość miski, ciągle mieszamy - aż do zgęstnienia. Wyłączamy gaz i wrzucamy czekoladę, mieszamy do uzyskania jednolitej masy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

andzia7 27 stycznia 2018 nastepnym razem dodalabym trzy kostki czekolady wiecej..budyn wychodzi bardzo smaczny a co wazne puszysty!!! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń