Do góry

Desery Przepis na:

Deser leśny z musem nektarynkowym

Deser leśny z musem nektarynkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 89

Dodano:

Odsłon: 61

Bardzo łatwy w przygotowaniu, orzeźwiający deser w towarzystwie owoców leśnych.

Składniki

  • Jeżyny - 1,5 szklanki
  • Galaretka o smaku owoców leśnych - 1 op.
  • Cukier trzcinowy do smaku
  • Dojrzałe mango - 1 szt.
  • Nektarynki - 3 szt.
  • Sok z 1/2 cytryny
  • Listki świeżej mięty, owoce do dekoracji
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Deser leśny z musem nektarynkowym

Przygotowanie

  1. Jeżyny miksujemy, dodajemy 2 łyżeczki cukru trzcinowego.

  2. Galaretkę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia.

  3. Mango oraz nektarynki obieramy i kroimy na drobne kawałki. Dodajemy 1 łyżeczkę cukru trzcinowego i sok z cytryny.

  4. Ostudzoną galaretkę mieszamy z musem jeżynowym, rozkładamy do pucharków lub szklanek, wstawiamy do lodówki, aby stężała.

  5. Mus z nektarynek wykładamy na stężałe galaretki. Ozdabiamy jeżynami i miętą.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń