Do góry

Desery Przepis na:

Deser Pana Kota;)

Deser Pana Kota;)

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 90

Dodano:

Odsłon: 67

Deser Panna Cotta z musem truskawkowym.

Składniki

  • Śmietana 30% - 350 ml
  • Mleko 3,2% - 150 ml
  • Cukier z wanilią - 3 łyżki
  • Żelatyna - 4 płaskie łyżeczki
  • Truskawki - 600 g
  • Galaretka truskawkowa - 1 op.
  • Śmietana 30% - 150 ml
  • Jogurt truskawkowy - 1 mały kubeczek
  • Cukier puder - 3 łyżeczki
  • Bita śmietana i owoce do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Deser Pana Kota;)

Przygotowanie

  1. Panna Cotta: śmietanę i mleko wlać do garnuszka, dodać cukier z wanilią. Całość podgrzać, cały czas mieszając. W 2 łyżkach wrzącej wody rozpuścić żelatynę i dodać do mleka. Dokładnie wymieszać. Studzimy i przelewamy do pucharków lub szklanek. Wstawiamy do lodówki pod skosem do stężenia.

  2. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy jogurt. Dokładnie mieszamy i wykładamy na pannę cottę.

  3. Galaretkę przegotowujemy według przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do lekkiego stężenia.

  4. Truskawki myjemy i miksujemy na mus. Mieszamy z wystudzoną galaretką.

  5. Galaretkę z truskawkami wykładamy na wierzch deseru. Dekorujemy owocami i bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń