Do góry

Desery Przepis na:

Mirabelka na herbatnikowym spodzie

Mirabelka na herbatnikowym spodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 311

Dodano:

Odsłon: 1175

Delikatne orzeźwienie.

Składniki

  • Herbatniki
  • Woda z cytryną
  • Masa śmietanowa:
  • 1galaretka cytrynowa
  • 0,5l kremówki
  • 1/2szjl cukru
  • Mus mirabelkowy:
  • 0,5kg mirabelek
  • 2/3szkl cukru
  • 2galaretki pomarańczowe
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Herbatniki delikatnie nasączamy w wodzie z cukrem, wykładamy na blaszkę.

  2. Masa śmietankowa: Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier. Galaretkę rozpuścić w 1/2szkl wody, pozostawić do lekkiego stężenia i połączyć z masą. Wylać na herbatniki. Schłodzić.Wyłożyć 2warstwe herbatników.

  3. Mus mirabelkowy: Mirabelki wydrylowac i zblenderować z cukrem. Galaretki rozpuścić w 1/2szkl wody, zostawić do lekkiego stężenia i połączyć z musem.
    Wylać na masę i schłodzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń