Do góry

Dodatki Przepis na:

Pieczarki w śmietanie

Pieczarki w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 9655

Dodano:

Odsłon: 11389

Pieczarki w śmietanie

Składniki

  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki ziół (u mnie natka pietruszki i koperek)
  • 200 ml śmietany 18%
  • 1/4 szklanki mleka (lub więcej)
  • sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Smażymy je do zrumienienia, razem z rozdrobnionym czosnkiem i pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Dolewamy śmietanę i mleko, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Całość posypujemy ziołami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Marqola 04 czerwca 2016 Przepraszam za, może wydać się głupie pytanie, ale nigdy nie robiłam tego sosu.
Czy pieczarki ze śmietaną i mlekiem należy zagotować...?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 03 czerwca 2016 Oj! Pamiętam! Pieczarkowy hot-dog <3 Wspaniałe połączenie. Muszę zmajstrować takie cudo z sosem pieczarkowym. Dzięx za przypomnienie <3 Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anulka19835 03 czerwca 2016 pyszne!!! leśne grzyby w takim sosie są jeszcze lepsze!!! Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń