Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
orzeźwia ciało i umysł ( w małych ilościach)
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5708
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2977
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 206
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5708
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 2977
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 206
Składniki
SKŁADNIKI 10 cytryn 2 szklanki cukru 1L spirytusu lubelski lub..... 2 szklanki wody Przepis Umyć cytryny w ciepłej wocie. Obrać je delikatnie ze skórki, tak aby nie zdrabać białej części (bardzo cieniutkoja robię to na drobnej tarce). następnie wyciskam sok z cytryn Przegotować obrane żółciutkie, cieniutkie skurki wraz z cukrem w 2 szklankch wody. gdy całość się już połączy i ostygnie wlać sok ze wszystkich cytryn. Całość mieszamy wraz z 1L czystego spirytucu. Powinno powstać nam łącznie 2-2.2L wódki. Następnie odstawiamy na 3 dni w jakieś ciemne miejsce. Po odczekaniu tego czasu przecedzam wszystko (używam do tego worka do prania bielizny wszystkie nalewki przedzedzam przez niego). ja czekam 2tygonie do miesiąca im dłużej tym lepiej (przegryza się) i gotowe Najlepiej podawać w postaci zmrożonej. Butelka wygląda pięknie ponieważ jest zmrożona. Aromat i smak jest naprawde wyśmienity, warto się troszkę namęczyć by potem rozkoszować się jej delikatnym smakiem. Smacznego!