Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki drink w sam raz na lato, chociaż ciężko się po nim wstaje... ;-)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Kawę Cappucino zaparzamy połową ilości wody niż wskazuje na to liczba porcji kawy (zwykle ok. 0,5 l.). Drugą połowę uzupełniamy zimnym mlekiem i pozostawiamy do ostudzenia. Następnie wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Do dużego shakera wrzucamy kilka kostek lodu, wlewamy do 50ml wódki na 1 porcję drinka, uzupełniamy zimną kawą, zamykamy shaker i wstrząsamy przez dłuższą chwilę, aż do silnego spienienia płynu. Przelewamy do szklanki i podajemy ze słomką. SMACZNEGO ;-)