Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy, inspirująco kolorowy deser dozwolony od lat 18 :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7802
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 269
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2965
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7802
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 269
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2965
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 578
Składniki
budyń ugotować wg. przepisu i wlać do salaterek. Na niego położyć po połówce brzoskwini. poczekać aż budyń zastygnie. Na to wlewamy ajerkoniak tak aby zakrył brzoskwinię. Rozpuszczamy galaretkę w nieco mniejszej ilości niż podana na opakowaniu i czekamy, aż zacznie tężeć. taka tężejącą wlewamy delikatnie na ajerkoniak. wkładamy salaterki do lodówki aż wszystko stężeje. przed podaniem deser udekorować bitą śmietaną. I gotowe. :))))