Napoje Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 42
Dodano: 01.06.2009
Odsłon: 1590
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
budyń ugotować wg. przepisu i wlać do salaterek. Na niego położyć po połówce brzoskwini. poczekać aż budyń zastygnie. Na to wlewamy ajerkoniak tak aby zakrył brzoskwinię. Rozpuszczamy galaretkę w nieco mniejszej ilości niż podana na opakowaniu i czekamy, aż zacznie tężeć. taka tężejącą wlewamy delikatnie na ajerkoniak. wkładamy salaterki do lodówki aż wszystko stężeje. przed podaniem deser udekorować bitą śmietaną. I gotowe. :))))
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

kuchniahanny 01 czerwca 2009Zgłoś do usunięcia
Coś pysznego :)0 Kto głosował? | Odpowiedz