Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy, inspirująco kolorowy deser dozwolony od lat 18 :)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20519
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9539
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2093
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 717
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 20519
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9539
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2093
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4095
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 717
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 361
Składniki
budyń ugotować wg. przepisu i wlać do salaterek. Na niego położyć po połówce brzoskwini. poczekać aż budyń zastygnie. Na to wlewamy ajerkoniak tak aby zakrył brzoskwinię. Rozpuszczamy galaretkę w nieco mniejszej ilości niż podana na opakowaniu i czekamy, aż zacznie tężeć. taka tężejącą wlewamy delikatnie na ajerkoniak. wkładamy salaterki do lodówki aż wszystko stężeje. przed podaniem deser udekorować bitą śmietaną. I gotowe. :))))