Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy, inspirująco kolorowy deser dozwolony od lat 18 :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 726
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12523
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 726
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12523
Składniki
budyń ugotować wg. przepisu i wlać do salaterek. Na niego położyć po połówce brzoskwini. poczekać aż budyń zastygnie. Na to wlewamy ajerkoniak tak aby zakrył brzoskwinię. Rozpuszczamy galaretkę w nieco mniejszej ilości niż podana na opakowaniu i czekamy, aż zacznie tężeć. taka tężejącą wlewamy delikatnie na ajerkoniak. wkładamy salaterki do lodówki aż wszystko stężeje. przed podaniem deser udekorować bitą śmietaną. I gotowe. :))))