Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5509
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1009
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5509
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1009
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11988
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5118
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1428
Składniki
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, wlać do płaskiego naczynia i pozostawić do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 800 ml zagotowanej wody, wystudzić, dodać tequilę, schłodzić.
Sok z cytryny wlać na mały talerzyk, cukier wsypać do miseczki.
Odwrócone do góry dnem szklaneczki zanurzać w soku cytrynowym, a następnie w cukrze, odstawić do wyschnięcia.
Stężałą galaretkę truskawkową pokroić w kostkę i nałożyć do szklaneczek.
Nalać schłodzony drink. Podawać z lodem i słomką. Udekorować np. świeżymi truskawkami.