Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3723
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41346
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 437
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3723
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 41346
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 437
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 391
Składniki
Galaretkę truskawkową rozpuścić w 300 ml wrzącej wody, wlać do płaskiego naczynia i pozostawić do stężenia.
Galaretkę cytrynową rozpuścić w 800 ml zagotowanej wody, wystudzić, dodać tequilę, schłodzić.
Sok z cytryny wlać na mały talerzyk, cukier wsypać do miseczki.
Odwrócone do góry dnem szklaneczki zanurzać w soku cytrynowym, a następnie w cukrze, odstawić do wyschnięcia.
Stężałą galaretkę truskawkową pokroić w kostkę i nałożyć do szklaneczek.
Nalać schłodzony drink. Podawać z lodem i słomką. Udekorować np. świeżymi truskawkami.