Do góry

Napoje Przepis na:

Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem

Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 1300

Dodano:

Odsłon: 89

Jeden moich ulubionych połączeń smakowych to dodatek cynamonu i ajerkoniaku do kakao. Te dwa smaki nadają napojowi niezwykłego charakteru. Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem doskonale rozgrzewa i świetnie smakuje.

Składniki

  • mleko 3,2% 400 ml
  • miód 150 g
  • Kakao 30 g
  • likier jajeczny 50 ml
  • cynamon 10 g
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kakao z cynamonem i ajerkoniakiem

Przygotowanie

  1. 250 ml mleka zagotowujemy z miodem. W pozostałym mleku rozpuszczamy kakao. Do gotującego się mleka dodajemy pozostałe mleko. Mieszamy. Dodajemy cynamon. Mieszamy. Tak przygotowany napój przelewamy do kubka. Dodajemy ajerkoniak. Mieszamy.

  2. Zapraszam na mojego bloga !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń