Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na wytrawną wersję kawy
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 133
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 106
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 112
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 4134
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 124
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 1029
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 133
Pomysł na danie do ryżu,, ziemniaków czy makaronu. Jak kto woli. Bardzo prost...
Odsłon: 106
U mnie też już powoli czuć świąteczną aurę. :) Proponuję przekąskę ze śledzia...
Odsłon: 112
Karp moczony w mleku i cebuli to przepis, dzięki któremu ryba będzie bardziej...
Odsłon: 4134
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 124
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 1029
Składniki
W garnuszku zagotować wodę, zmniejszyć ogień i wsypać kawę. Po dwóch minutach dodać miód, po następnych dwóch dodać gałkę, goździki, imbir i kardamon. Po kolejnych dwóch zdjąć garnuszek z ognia, przykryć i odstawić. Teraz zagotować mleko i gorące ubić, a następnie wymieszać delikatnie z likierem. Przecedzoną kawę nalać do 3/4 wysokości filiżanek, na wierzch nałożyć spienione mleko i natychmiast podawać.