Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja propozycja na wytrawną wersję kawy
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
W garnuszku zagotować wodę, zmniejszyć ogień i wsypać kawę. Po dwóch minutach dodać miód, po następnych dwóch dodać gałkę, goździki, imbir i kardamon. Po kolejnych dwóch zdjąć garnuszek z ognia, przykryć i odstawić. Teraz zagotować mleko i gorące ubić, a następnie wymieszać delikatnie z likierem. Przecedzoną kawę nalać do 3/4 wysokości filiżanek, na wierzch nałożyć spienione mleko i natychmiast podawać.