Do góry

Napoje Przepis na:

Kompot jabłkowy

Kompot jabłkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 465 Ocena: 10904

Dodano:

Odsłon: 2307

Kompot jabłkowy

Składniki

  • 1 l wody
  • 5 jabłek
  • 4 goździki
  • mała kora cynamonu
  • 2 łyżki cukru
  • sok z 1 cytryny
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kompot jabłkowy

Przygotowanie

  1. Jabłka myjemy, pozbywamy się z nich gniazd nasiennych, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do wody. Dodajemy do niej goździki, cynamon i cukier. Gotujemy 15 minut, przecedzamy, studzimy, dodajemy sok z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń