Napoje Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 221
Dodano: 08.05.2010
Odsłon: 7758
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Po dużego słoika wsypujemy wiórki i zalewamy spirytusem. Zakręcamy, odstawiamy na 5 dni.
Przedzedzamy przez gazę do jakiejś szklanki. (Wiórki radzę wyrzucić, bo są okrutnie mocne )
Do butli litrowej wlewamy oba mleka skondensowane i spirytus. ( W tej kolejności- jeśli dodamy mleka do spirytusu powstaną gluty.... białko się scina) Podawać mocno schłodzone. Idealne na damskie nasiadówki. Niestety z niewiadomych przyczyn nie udało mi się dołączyć zdjęcia mimo 4 prób...
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

jagodasi 04 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
namoczonych wiórek kokosowych sie nie wyrzuca....nalezy ukrecic z maslem krem do ciasta ,,,,, i
mamy podwojna uzasadniona przyjemnosc
ciasto i alkohol do ciasta
0 Kto głosował? | Odpowiedz

beata1984 14 maja 2010Zgłoś do usunięcia
napewno pycha, zaraz zalewam te wiórki, szkoda tylko że tak długo trzeba czekac, ale napewno efekt koncowy - niebo0 Kto głosował? | Odpowiedz

szozda1975 08 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Dzięki w imieniu dzieciątka, ono jeszcze nie próbowało- z biustu już nie jada :) Ale na serio jak lubisz kokosowe alkohole, gęste i mleczne to w tym się zakochasz! Nie próbowałam robić z nim drinków, bo jak przywiozłam butelczynę do mojej mamy, siostry i koleżanek to zniknęło i nie zdążyłam. Ale rozcieńczone mlekiem i lodem też może smakować dobrze...0 Kto głosował? | Odpowiedz