Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne, tanie i mocne....
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1604
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1438
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1604
Składniki
Po dużego słoika wsypujemy wiórki i zalewamy spirytusem. Zakręcamy, odstawiamy na 5 dni.
Przedzedzamy przez gazę do jakiejś szklanki. (Wiórki radzę wyrzucić, bo są okrutnie mocne )
Do butli litrowej wlewamy oba mleka skondensowane i spirytus. ( W tej kolejności- jeśli dodamy mleka do spirytusu powstaną gluty.... białko się scina) Podawać mocno schłodzone. Idealne na damskie nasiadówki. Niestety z niewiadomych przyczyn nie udało mi się dołączyć zdjęcia mimo 4 prób...