Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 909
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2805
Składniki
W salaterce ubić mikserem żółtka z 1/4 szklanką cukru na puszystą pianę. W naczyniu roztopić czekoladę. Ciągle ubijając dodawać do masy jajecznej roztopioną czekoladę. Następnie ubić śmietankę z 1/4 szklanką cukru, część odłożyć do dekoracji. W oddzielnej salaterce ubić białka na sztywną pianę. Masę jajeczno-czekoladową połączyć najpierw ze śmietanką, potem ze sztywną pianą. Tak przygotowany mus czekoladowy przełożyć ostrożnie do pucharków. Odłożoną porcją bitej śmietanki udekorować mus i posypać wiórkami z czekolady. Wstawić do lodówki na około 4 godziny. Smacznego