Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny na gorące letnie dni
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 456
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 137
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 268
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19111
Taki pieróg z farszem jest bardzo smaczny. Pasuje, żeby zabrać go do pracy.
Odsłon: 456
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 137
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 268
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19111
Składniki
W salaterce ubić mikserem żółtka z 1/4 szklanką cukru na puszystą pianę. W naczyniu roztopić czekoladę. Ciągle ubijając dodawać do masy jajecznej roztopioną czekoladę. Następnie ubić śmietankę z 1/4 szklanką cukru, część odłożyć do dekoracji. W oddzielnej salaterce ubić białka na sztywną pianę. Masę jajeczno-czekoladową połączyć najpierw ze śmietanką, potem ze sztywną pianą. Tak przygotowany mus czekoladowy przełożyć ostrożnie do pucharków. Odłożoną porcją bitej śmietanki udekorować mus i posypać wiórkami z czekolady. Wstawić do lodówki na około 4 godziny. Smacznego