Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą tego trunku jest to, że nie musi dojrzewac.
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 358
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4832
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26415
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 358
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 4832
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26415
Składniki
Skórkę Mandarynkową zalewamy w słoju spirytusem.Zamykamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na dwa dni.
Następnie płyn zlewamy do butelki.
Z cukru i jednej szklanki wody robimy syrop.Do gorącego syropu stopniowo wlewamy nalewkę, cały czs mieszając.
Całośc zlewamy do czystej butelki i zostawiamy do sklarowania.
Po dwóch tygodniach zlewamy czysty płyn bez osadu.Pozostały osad filtrujemy przez bibułe lub gęste płótno i łączymy z nalewką.