Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą tego trunku jest to, że nie musi dojrzewac.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2167
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2065
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2167
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421409
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2065
Składniki
Skórkę Mandarynkową zalewamy w słoju spirytusem.Zamykamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na dwa dni.
Następnie płyn zlewamy do butelki.
Z cukru i jednej szklanki wody robimy syrop.Do gorącego syropu stopniowo wlewamy nalewkę, cały czs mieszając.
Całośc zlewamy do czystej butelki i zostawiamy do sklarowania.
Po dwóch tygodniach zlewamy czysty płyn bez osadu.Pozostały osad filtrujemy przez bibułe lub gęste płótno i łączymy z nalewką.