Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaletą tego trunku jest to, że nie musi dojrzewac.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7277
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7277
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Skórkę Mandarynkową zalewamy w słoju spirytusem.Zamykamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na dwa dni.
Następnie płyn zlewamy do butelki.
Z cukru i jednej szklanki wody robimy syrop.Do gorącego syropu stopniowo wlewamy nalewkę, cały czs mieszając.
Całośc zlewamy do czystej butelki i zostawiamy do sklarowania.
Po dwóch tygodniach zlewamy czysty płyn bez osadu.Pozostały osad filtrujemy przez bibułe lub gęste płótno i łączymy z nalewką.