Napoje Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 20
Dodano: 27.04.2009
Odsłon: 13437
5-6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Kroimy banany w plasterki,ananasy i brzoskwinie w kostkę ,a winogrona przecinamy na pół i wyjmujemy pestki.Wrzucamy to do dużej miski.Sok który pozostał po brzoskwiniach również dodajemy<sok ananasowy nie>.Zalewamy spirytusem,lub<jak kto woli>wódką.Kiedy zamiast spirytusu dodamy wódkę,poncz będzie słabszy.Wstawiamy do lodówki na całą noc.Na drugi dzień bezpośrednio przed podaniem ,dolewamy nektaru pomarańczowego i mieszamy.Do szklaneczek najpierw dodajemy owoce z ponczu,a potem zalewamy je powstałą zalewą.Smacznego
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Jagna 27 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Pyszne!A nie lepiej dac swiezego ananasa?Jest bardzo soczysty i o wiele lepszy niz z puszki, ale dzieki za przypomnienie przepisu, w sobote robie grilla wiec na pewno sie przyda :) Pozdrawiam!0 Kto głosował? | Odpowiedz