Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały smak i aromat. Sporządzam ją zawsze na jakieś uroczystości.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 42
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 565
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 42
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 565
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4007
Składniki
Obraną i pokrojoną w bardzo cienkie paseczki skórkę pomarańczy (bądź cytryny) zalać wódką, dodać cukier, który należy rozpuścić przez wstrząsanie naczyniem (szklanym!).
Postawić na 3 - 4 dni, po czym przez lejek z watą przelać wódkę do innej butelki. Nalewki zyskują na smaku przez dłuższe stanie.