Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający napój pełen witamin i kolacja w jednym. W opisie jest na 4-6 osób, ale napój można podgrzewać w mikrofali jako małe porcje (kubeczek) więc powinien być liczony nie na osoby, a na godziny. Jak siedzę przed TV w jesienny, deszczowy wieczór to starcza mi na 2-3 godziny :)
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 173
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1124
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12054
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 173
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1124
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12054
Składniki
Buraki obrać, pokroić na bardzo małą kostkę i zalać wodą tylko tyle żeby przykrywała warzywa. Dodać kostkę rosołową i gotować. Gdy już buraki będą miękkie całość zmiksować, zaprawić sokiem z cytryny, dodać jogurt (2 łyżki zostawić do dekoracji) i całość doprawić. Podawać (lub egoistycznie wypić samemu) na gorąco przyozdobione kleksem z jogurtu.