Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewający napój pełen witamin i kolacja w jednym. W opisie jest na 4-6 osób, ale napój można podgrzewać w mikrofali jako małe porcje (kubeczek) więc powinien być liczony nie na osoby, a na godziny. Jak siedzę przed TV w jesienny, deszczowy wieczór to starcza mi na 2-3 godziny :)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 932
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1581
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 932
Składniki
Buraki obrać, pokroić na bardzo małą kostkę i zalać wodą tylko tyle żeby przykrywała warzywa. Dodać kostkę rosołową i gotować. Gdy już buraki będą miękkie całość zmiksować, zaprawić sokiem z cytryny, dodać jogurt (2 łyżki zostawić do dekoracji) i całość doprawić. Podawać (lub egoistycznie wypić samemu) na gorąco przyozdobione kleksem z jogurtu.