Napoje Przepis na:
Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 756
Dodano: 23.09.2008
Odsłon: 27852
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Buraki obrać, pokroić na bardzo małą kostkę i zalać wodą tylko tyle żeby przykrywała warzywa. Dodać kostkę rosołową i gotować. Gdy już buraki będą miękkie całość zmiksować, zaprawić sokiem z cytryny, dodać jogurt (2 łyżki zostawić do dekoracji) i całość doprawić. Podawać (lub egoistycznie wypić samemu) na gorąco przyozdobione kleksem z jogurtu.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 02 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
annawk, zrobienie takiej efektownej ozdoby nie jest bardzo trudne, najpierw trzeba jogurt wylać na kształt koła, a potem np. wykałaczką albo czymś innym cienkim zrobić kreski od środka na zewnątrz i od zewnątrz do środka na zmianę :) taka dekoracja świetnie wygląda też w zupie :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

an_ya 30 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
W jakiej temp. piec te ciasto?0 Kto głosował? | Odpowiedz

annawk 29 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
okazałam sie egoistką, było takie dobre , że wypiłam to sama- super przepis, tylko zdradź jak zrobić tę piekną ozdobę z jogurtu na wierzchu0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 10 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
świetny przepis, jak dla mnie pycha0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 03 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
O cos dla mnie :) mniam... buraczki... na cieplo i z jogurtem.... mrrrrau :P0 Kto głosował? | Odpowiedz