Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto niezwykle prosty przepis na wódkę z bakalii
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Owoce suszone opłukać, osączyć i pokroić na małe kawałki. Cytrynę sparzyć, żółtą część skórki zetrzeć, sok wycisnąć.
Suszone owoce, sok i skórkę z cytryny zasypać cukrem i zalać wódką. Macerować przez 6 tygodni.
Nalew zlać, owoce dokładnie odcisnąć. Nalew przefiltrować przez watę i rozlać do butelek. Odstawić na 6 miesięcy.