Bardzo zdrowy, orzeźwiający i dodający energo koltajl z zielonych warzyw.
Zielony koktajl warzywny
Składniki
- 1 duży ogórek gruntowy
- 1/2 kalarepki
- 1 mała cebulka
- 1 mały ząbek czosnku
- 300ml kefiru
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki tymianku
- kilka listków świeżej bazylii
Składniki
- 1 duży ogórek gruntowy
- 1/2 kalarepki
- 1 mała cebulka
- 1 mały ząbek czosnku
- 300ml kefiru
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki tymianku
- kilka listków świeżej bazylii

Etapy przygotowania
Ogórka, kalarekę i cebulę obrać. Pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do blendera. Blendować dość długo, aż nie zostanie żadna grudka. Dodać czosnek, tymianek, czosnek granulowany, sól, bazylię i kefir. Blendować jeszcze chwilę. Gotowy koktajl przelać do szklanki. Można udekorować bazylią. Smacznego!

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 2070

Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Warzywa
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 862
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 50

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 17832

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 384
Ostatnio komentowane przepisy

Sałatka z pieczonym brokułem i innymi warzywami to świetna propozycja dla osó...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Wegańskie
- Warzywa
- Ziemniaki
- Papryka
- Przyprawy
- Czosnek
Odsłon: 2070

Fasola po grecku, czyli gigantes plaki, to rodzaj zapiekanki warzywnej. Trady...
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Pomidorowa
- Warzywa
- Fasolka
- Nabiał
- Ser
- Przyprawy
- Czosnek
- Oregano
Odsłon: 862
Placki z surowych tartych ziemniaków oraz cebuli. Kiedyś częsty gość w naszyc...
Odsłon: 50

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 17832

Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Dla dzieci
- Wegetariańskie
- Jajka
- Ser
- Mleko
- Ciasta
- Serniki
- Dla zdrowia
Odsłon: 384



Składniki
- 1 duży ogórek gruntowy
- 1/2 kalarepki
- 1 mała cebulka
- 1 mały ząbek czosnku
- 300ml kefiru
- 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki tymianku
- kilka listków świeżej bazylii
Ogórka, kalarekę i cebulę obrać. Pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do blendera. Blendować dość długo, aż nie zostanie żadna grudka. Dodać czosnek, tymianek, czosnek granulowany, sól, bazylię i kefir. Blendować jeszcze chwilę. Gotowy koktajl przelać do szklanki. Można udekorować bazylią. Smacznego!
Bardzo dobre połączenie składników, też chowam do książki :)