Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zielona herbata daje energię, a żurawina wyjątkowy smak.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13212
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2561
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3708
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4692
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13212
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2561
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3708
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4692
Składniki
Nektar żurawinowy zmieszać z syropem i wlać do foremki do lodu.
Zieloną herbatę zaparzyć w 550 ml wody zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odstawić, aż ostygnie.
Limonki opłukać i pokroić.
Powstałe kostki lodu umieścić w torebkach do lodu i rozgnieść. Rozgnieciony lód z nektaru żurawinowego i limonki dodać do schłodzonych wysokich szklanek z mrożoną herbatą. Podawać od razu po przyrządzeniu.