Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kokosowe batoniki w sam raz jeśli ma się ochotę na coś słodkiego.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 710
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22735
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15097
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4834
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45318
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 710
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22735
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15097
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4834
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45318
Składniki
Wiórki kokosowe wsypujemy do miski dodajemy cukier puder i mieszamy.
Podgrzewamy na małym ogniu śmietanę kremówkę i masło aż do uzyskania jednolitej masy. I wlewamy do wiórków kokosowych i mieszamy.
Z masy tworzymy kuleczki które przekształcamy w gruby rulonik. Przykrywamy folią aluminiową i władamy do lodówki na godzinę.
Ok. 10-15 min przed wyjęciem z lodówki rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę.
Po wyjęciu obtaczamy kokosowe ruloniki w czekoladzie. I wkładamy na 3 godziny do lodówki.