Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kokosowe batoniki w sam raz jeśli ma się ochotę na coś słodkiego.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 631
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12316
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 631
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12316
Składniki
Wiórki kokosowe wsypujemy do miski dodajemy cukier puder i mieszamy.
Podgrzewamy na małym ogniu śmietanę kremówkę i masło aż do uzyskania jednolitej masy. I wlewamy do wiórków kokosowych i mieszamy.
Z masy tworzymy kuleczki które przekształcamy w gruby rulonik. Przykrywamy folią aluminiową i władamy do lodówki na godzinę.
Ok. 10-15 min przed wyjęciem z lodówki rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę.
Po wyjęciu obtaczamy kokosowe ruloniki w czekoladzie. I wkładamy na 3 godziny do lodówki.