Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne kokosowe batoniki w sam raz jeśli ma się ochotę na coś słodkiego.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Wiórki kokosowe wsypujemy do miski dodajemy cukier puder i mieszamy.
Podgrzewamy na małym ogniu śmietanę kremówkę i masło aż do uzyskania jednolitej masy. I wlewamy do wiórków kokosowych i mieszamy.
Z masy tworzymy kuleczki które przekształcamy w gruby rulonik. Przykrywamy folią aluminiową i władamy do lodówki na godzinę.
Ok. 10-15 min przed wyjęciem z lodówki rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę.
Po wyjęciu obtaczamy kokosowe ruloniki w czekoladzie. I wkładamy na 3 godziny do lodówki.