Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki czerwone to jedno z najzdrowszych warzyw, a ta sałatka jest najprostszą i najszybszą, jaką można z nich wykonać. Nie wymaga gotowania, jest gotowa w 5 minut, zdrowa i bardzo smaczna. Świetna jako dodatek do mięs lub jako przystawka. Carpaccio buraczane.
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14630
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4558
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 722
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 317
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14630
Składniki
Zakładamy rękawiczki gumowe :) następnie 3 średniej wielkości buraki obieramy ze skórki, płuczemy.
Buraczki i ogórka kiszonego cieniutko szatkujemy na szatkownicy. Im cieniej poszatkowany tym lepszy efekt smakowy. Buraczki powinny być poszatkowane jak na carpaccio.
Plasterki buraka i ogórka kiszonego przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dodajemy olej. całość delikatnie ręką uzbrojoną w rękawiczkę gumową mieszamy tak, ażeby wszystkie plasterki równomiernie pokryły się olejem i przyprawami. smakosze mogą dodać ząbek czosnku.