Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 45
Dodano: 20.08.2012
Odsłon: 8807
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Zakładamy rękawiczki gumowe :) następnie 3 średniej wielkości buraki obieramy ze skórki, płuczemy.
Buraczki i ogórka kiszonego cieniutko szatkujemy na szatkownicy. Im cieniej poszatkowany tym lepszy efekt smakowy. Buraczki powinny być poszatkowane jak na carpaccio.
Plasterki buraka i ogórka kiszonego przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dodajemy olej. całość delikatnie ręką uzbrojoną w rękawiczkę gumową mieszamy tak, ażeby wszystkie plasterki równomiernie pokryły się olejem i przyprawami. smakosze mogą dodać ząbek czosnku.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)