Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekaska =D Jest to to co jedza wloskie dzieci na 2 sniadanie , bardzo dobre naet na kanapki polecam !!!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19171
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12996
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1624
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232046
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19171
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 12996
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1624
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232046
Składniki
Maka+ sol + olej + cukier + 200 ml wody wymieszac razem w jednej misce...
Drozdze rozpuscic w pozostalej wodzie. Po rozpuszczeniu dodac do reszty i zostawic do rosniecia na 1.5 godz w cieplym miejscu
Po wyrosnieciu blaszke na ktorej chcey piec crescente ( blasza w miare duza ) wysmarowac oliwa rozlozyc ciasto, najlepiej rozprowadzic palcami, odstawic do rosniecia na nastepna godzine ...
Kiedy wyrosnie posmarowac lekko oliwa po wierzchu ( mozna dodac na wierzch rozmaryn albo skladniki do normalnej pizzy lub tez kawalki parowki ) i wstawic do piekarnika nagrzanego do 200°C na 15-20 min i pieca na zlocisty kolor =D
Po wyjeciu zostawic do wystygniecia na 5 min mozna jesc ciepla jak i zimna crescente =D Smacznego