Do góry

Przekąski Przepis na:

Cukinia z curry

Cukinia z curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 25 Ocena: 483

Dodano:

Odsłon: 24931

Prosta i smaczna przystawka.

Składniki

  • cukinia, ile kto chce
  • cebula, 2 szt.
  • woda, 7 szklanek
  • ocet 10%, 1,5 szklanki
  • cukier, 2 szklanki
  • curry, 1 pełna łyżeczka
  • sól, 1,5 łyżeczki
  • gorczyca, garść ziarenek
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Cukinia z curry

Przygotowanie

  1. Cukinie nie obieram, tylko wyjmuję miąższ. Kroję na półksiężyce lub ćwiartki. Cebulę kroję w plasterki.

  2. Gotuję wodę z przyprawami. Jak mi zabraknie zalewy to dogotowuję następną porcję.

  3. Na dno słoika wkładam plasterek cebuli a potem porcjami cukinię, a w połowie słoika znów wkładam cebulkę. Na koniec rzucam parę ziarenek gorczycy.

  4. Zalewam zalewą:) Pasteryzuję 15-20 minut. Wyjmuję słoiki i stawiam do góry dnem. Tak samo można zrobić ogórkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kamelcia 27 września 2011 Zrobiłam cukinie i ogórki,a za jaki czas mozna już spozywać?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

amidalla 17 września 2011 Wypróbuję, bo cukinii u nas w tym roku w ogrodzie jak mrówek;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń