Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2192
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17989
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1999
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2192
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17989
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1999
Składniki
Cukinie nie obieram, tylko wyjmuję miąższ. Kroję na półksiężyce lub ćwiartki. Cebulę kroję w plasterki.
Gotuję wodę z przyprawami. Jak mi zabraknie zalewy to dogotowuję następną porcję.
Na dno słoika wkładam plasterek cebuli a potem porcjami cukinię, a w połowie słoika znów wkładam cebulkę. Na koniec rzucam parę ziarenek gorczycy.
Zalewam zalewą:) Pasteryzuję 15-20 minut. Wyjmuję słoiki i stawiam do góry dnem. Tak samo można zrobić ogórkami