Przekąski Przepis na:
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Cukinie nie obieram, tylko wyjmuję miąższ. Kroję na półksiężyce lub ćwiartki. Cebulę kroję w plasterki.
Gotuję wodę z przyprawami. Jak mi zabraknie zalewy to dogotowuję następną porcję.
Na dno słoika wkładam plasterek cebuli a potem porcjami cukinię, a w połowie słoika znów wkładam cebulkę. Na koniec rzucam parę ziarenek gorczycy.
Zalewam zalewą:) Pasteryzuję 15-20 minut. Wyjmuję słoiki i stawiam do góry dnem. Tak samo można zrobić ogórkami
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

kamelcia 27 września 2011Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam cukinie i ogórki,a za jaki czas mozna już spozywać?2 Kto głosował? | Odpowiedz

olina102 18 września 2011Zgłoś do usunięcia
Już dzisiaj próbowałam. Pyszne.2 Kto głosował? | Odpowiedz

amidalla 17 września 2011Zgłoś do usunięcia
Wypróbuję, bo cukinii u nas w tym roku w ogrodzie jak mrówek;)2 Kto głosował? | Odpowiedz