Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomieszanie indyjskiego curry z makaronem daje małe, pikantne danie kuchni fusion. Dzięki soczewicy jest bogate w białko, i dodaje energii; a dodatek chilli przyjemnie rozgrzewa.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 90
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 66
Składniki
Dokładnie myjemy i kroimy cukinię - najpierw wzdłuż na połowę, a później na plasterki. Lekko solimy, odstawiamy na jakieś 15 minut.
Po tym czasie płuczemy cukinię i odsączamy z płynu, czekamy aż lekko podeschnie. Na patelni podgrzewamy olej, wrzucamy ziarna gorczycy, kiedy zaczną pękać dodajemy posiekaną cukinię.
Dodajemy kolendrę, kurkumę i chilli. Mieszamy. Dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy :)
Dusimy około 8 minut pod przykryciem. Dodajemy soczewicę i makaron, dusimy wszystko razem jeszcze jakieś 5 minut. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotowe! Możemy podawać posypane posiekanymi liśćmi kolendry. Jeśli ktoś lubi naprawdę ostre dania, może razem z przyprawami dodać jeszcze 1 zieloną papryczkę chilli, posiekaną. Smacznego!