Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspanialy do dan z jagnieciny i dziczyzny
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3756
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 169
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 137
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3756
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 169
Składniki
Baklazany nakluwamy widelcem w kilkunastu miejscach.Ukladamy na blasze w rozgrzanym piekarniku do 200C.pieczemy az skora bedzie mocno przypieczona a baklazan miekki. Przekrawamy na pol i wybieramy miazsz.Na patelni rozgrzewamy oliwe ,wrzucamy miazsz i smazymy przez okolo 5 min,Nakladamy do wysokiego naczynia dodajemy wycisniety sok z cytryny oraz czosnek.Zmiksuj na gladka mase po czym dodaj jogurt sol i pieprz jeszcze raz zmiksuj .