Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspanialy do dan z jagnieciny i dziczyzny
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14624
Śledzie z pieczonymi ziemniakami, podane z kiszonym ogórkiem. To szybki posił...
Odsłon: 62
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 315
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14624
Składniki
Baklazany nakluwamy widelcem w kilkunastu miejscach.Ukladamy na blasze w rozgrzanym piekarniku do 200C.pieczemy az skora bedzie mocno przypieczona a baklazan miekki. Przekrawamy na pol i wybieramy miazsz.Na patelni rozgrzewamy oliwe ,wrzucamy miazsz i smazymy przez okolo 5 min,Nakladamy do wysokiego naczynia dodajemy wycisniety sok z cytryny oraz czosnek.Zmiksuj na gladka mase po czym dodaj jogurt sol i pieprz jeszcze raz zmiksuj .