Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspanialy do dan z jagnieciny i dziczyzny
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 549
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 549
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Baklazany nakluwamy widelcem w kilkunastu miejscach.Ukladamy na blasze w rozgrzanym piekarniku do 200C.pieczemy az skora bedzie mocno przypieczona a baklazan miekki. Przekrawamy na pol i wybieramy miazsz.Na patelni rozgrzewamy oliwe ,wrzucamy miazsz i smazymy przez okolo 5 min,Nakladamy do wysokiego naczynia dodajemy wycisniety sok z cytryny oraz czosnek.Zmiksuj na gladka mase po czym dodaj jogurt sol i pieprz jeszcze raz zmiksuj .